Pumpapuré

av 30 sep, 2019

Pumpapuré

Pumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa.

Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra goda kakor till exempel.

Här har ni ett recept på hur man gör en pumpa pré som sedan kan användas i diverse recept.

Purén håller i ca en vecka i kylen eller upp till 3 månader i frysen.

Portioner/antal/mängd:

0.5

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 1 Butternut pumpa (gott och lite sötare i smaken)
  • Kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär pumpan i bitar.
Gnid in pumpan med kokosolja.

Lägg pumpan på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i 45-50 min. Kolla på pumpan emellanåt och stick en kniv i den för att se om den är mjuk.

Låt pumpan svalna lite innan du hanterar den. Ta bort skinnet och skär den i mindre bitar. Använd en matberedare, mixer eller stavmixer och kör på tills det blivit en puré.

Häll puréen i ett kaffefilter eller liknade så att lite av vätskan som blir rinner av, då blir din puré lite fastare.

Man kan ha i lite ”pumpakryddor” redan i denna fasen, när man mixar till purén. Annars lägger man til det senare när man lagar något med purén.
Kryddor som går bra med pumpa och som oftast används i olika pumparecept är: kanel, muskotnöt, ingefära, vanilj, nejlika och kardemumma.

 

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.