Pumpapuré

av 30 sep, 2019

Pumpapuré

Pumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa.

Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra goda kakor till exempel.

Här har ni ett recept på hur man gör en pumpa pré som sedan kan användas i diverse recept.

Purén håller i ca en vecka i kylen eller upp till 3 månader i frysen.

Portioner/antal/mängd:

0.5

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP

Ingredienser:

  • 1 Butternut pumpa (gott och lite sötare i smaken)
  • Kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär pumpan i bitar.
Gnid in pumpan med kokosolja.

Lägg pumpan på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i 45-50 min. Kolla på pumpan emellanåt och stick en kniv i den för att se om den är mjuk.

Låt pumpan svalna lite innan du hanterar den. Ta bort skinnet och skär den i mindre bitar. Använd en matberedare, mixer eller stavmixer och kör på tills det blivit en puré.

Häll puréen i ett kaffefilter eller liknade så att lite av vätskan som blir rinner av, då blir din puré lite fastare.

Man kan ha i lite ”pumpakryddor” redan i denna fasen, när man mixar till purén. Annars lägger man til det senare när man lagar något med purén.
Kryddor som går bra med pumpa och som oftast används i olika pumparecept är: kanel, muskotnöt, ingefära, vanilj, nejlika och kardemumma.

 

Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.