Rabarber- och jordgubbsglass

av 27 maj, 2019

Rabarber- och jordgubbsglass

Den här glassen smakar verkligen sommar!

Den är helt mejerifri och fri från tillsatt socker.

Du kan göra glassen i glassmaskin, följ då bara anvisningarna som medföljer maskinen.

Portioner/antal/mängd:

6 glassar/portioner

30 minuter
+ minst 4-6 timmar i frysen

Kategori:

Dessert och snacks
Barnanpassat

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 200 gram jordgubbar
  • 200 gram rabarber (skalade och skurna i mindre bitar)
  • 2 msk honung
  • 2 ägggulor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 tsk flytande vanilj (eller 2-3 tsk vaniljpulver)

Gör så här:

Skala rabarberna och skär både rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med honungen.
Koka på svag värme under lock tills det blivit mos.
Ställ åt sidan och låt svalna

Blanda äggulor, kokosmjölk och vanilj i en bunke. Vispa ihop väl.

Ha i rabarber- och jordgubbsmixen och blanda väl.

Fyll sex glassformar med glassen och ställ in i frysen i minst 4-6 timmar eller över natten innan du serverar glassen.

Alternativt kan du ha kvar glassen i bunken och frysa in den. Rör om i glassen var 15-30 minut till den inte går att röra om i mer.

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.