Rostade pumpakärnor

av 20 okt, 2019

Rostade pumpakärnor

Har du pumpor hemma och fått en massa kärnor du inte vet vad du ska göra med?
Rosta dem!

Riktigt goda med salt.

Du behöver inte äta det vita höljet, du kan bita i dem så de öppnas och få ut den gröna kärnan.

Portioner/antal/mängd:

Beror på innehållet av din pumpa

Tillagningstid:

20-30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • Pumpakärnor
  • Salt
  • Olivolja eller kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg kärnorna i en skål och ha på lite olja och salt.

Lägg kärnorna på ett bakplåtspapper på en plåt och sprid isär dem ordentligt.

In i ugnen i 20-30 minuter.
Kolla till dem var 5:e minut så att de inte bränner och rör om lite i kärnorna så de blir jämnt rostade.

Flera recept

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemummaEn enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den...

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.