Rostade pumpakärnor

av 20 okt, 2019

Rostade pumpakärnor

Har du pumpor hemma och fått en massa kärnor du inte vet vad du ska göra med?
Rosta dem!

Riktigt goda med salt.

Du behöver inte äta det vita höljet, du kan bita i dem så de öppnas och få ut den gröna kärnan.

Portioner/antal/mängd:

Beror på innehållet av din pumpa

Tillagningstid:

20-30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • Pumpakärnor
  • Salt
  • Olivolja eller kokosolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg kärnorna i en skål och ha på lite olja och salt.

Lägg kärnorna på ett bakplåtspapper på en plåt och sprid isär dem ordentligt.

In i ugnen i 20-30 minuter.
Kolla till dem var 5:e minut så att de inte bränner och rör om lite i kärnorna så de blir jämnt rostade.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.