Saffranspannacotta
Krämigt och gott och perfekt för adventsfikat.
Ha i lite sötning i pannacottan då saffran kan göra det aningen beskt.
Servera med lite frysta lingon eller tranbär, eller varför inte lite smulor från pepparkakor på toppen.
Portioner/antal/mängd:
4 portioner
Tillagningstid:
10 minuter + 3 timmar i kylen
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 4 dl kokosmjölk
- 2 gelatinblad (eller 1 msk om du använder pulver)
- 1 paket saffran (0.5 g)
- 1 msk lönnsirap
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vattenbad.
Värm upp kokosmjölken tills den börjar koka, dra bort från plattan.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i kokosmjölken tills de smält helt.
Blanda i saffran i kokosmjölken och häll sen upp i fyra formar eller glas.
Ställ in i kylen i 3 timmar innan servering.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.