Scones
Scones
Varma scones med lite ghee på som smälter. Mums!
Härligt att kunna bjuda familjen eller vänner på till söndagsbrunch, eller varför inte ta scones till middag en vardag för lite extra guldkant.
Portioner:
2 scones
Tillagningstid:
30 minuter
Kategori:
Frukost
Mellanmål
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bikarbonat
- 2 ägg
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda sen ägg och äppelcidervinäger i en separat skål.
Häll i de torra ingredienserna bland de blöta.
På ett bakplåtspapper häller du ut degen och formar den till en relativt platt rundel. Använd en kniv för att skära ett ryss i brödet (inte ända ner, bara halvvägs). Nagga brödet med en gaffel.
In i ugnen i 15 min.
Stäng av ugnen och låt brödet stå i 5-10 minuter till.
Servera med ghee, hemmagjord sylt, fikonsmör eller annan god marmelad, olika grönsaker eller vad du nu tycker om.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.