Skruvad rättika

av 10 apr, 2020

Ett gott tillbehör till både grillat, köttfärssåsen, köttbullar eller egentligen vad som helst!

Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna.

Rättika är också en rotfrukt som odlas mycket i Sverige och är i säsong augusti till februari. Perfekt när man vill handla mer lokalt och miljövänligt.

Testa med andra kryddor än salt och peppar för lite olika kul smaksättning, exempelvis paprika, smoked paprika, färsk timjan, oregano, basilika, citron.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Ingredienser:

  • 1 stor rättika
  • 2-3 msk avokadoolja eller kokosolja
  • Salt och peppar (uteslut peppar vid AIP och låghistamin)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skala rättikan eller bara tvätta rent den noggrant.
Skruva den med hjälp av en grönsakssvarv.

Lägg den svarvade rättikan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och kryddor och blanda runt.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Om du vill ha den mjukare kan du behöva lägga på folie och köra i 10 minuter till, alternativt sänka ugnen till 175 grader redan från början och köra i 30-40 minuter.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.