Skruvad rättika

av 10 apr, 2020

Skruvad rättika

Ett gott tillbehör till både grillat, köttfärssåen, köttbullar eller egentligen vad som helst!

Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna.

Rättika är också en rotfrukt som odlas mycket i Sverige och är i säsong Augusti till Februari. Perekt när man vill handla mer lokalt och miljövänligt.

Testa med andra kryddor än salt och peppar för lite olika kul smaksättnign, exempelvis paprika, smoked paprika, färsk timjan, oreganon eller basilika, citron etc.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 stor rättika
  • 2-3 msk avokadoolja eller kokosolja
  • Salt och peppar (uteslut peppar vid AIP och låghistamin)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skala rättikan eller bara tvätta rent den noggrant.
Skruva den med hjälp av en grönsakssvarv.

Lägg den svarvade rättikan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och kryddor och blanda runt.

In i ugnen i ca 20 minuter.
Om du vill ha den mjukare kan du behöva lägga på folie och köra i 10 minuter till, alternativt sänka ugnen till 175 minuter redan från början och köra i 30-40 minuter.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.