Snabb chokladglass med chokladsås
Snabb chokladglass med chokladsås
En väldigt snabb och enkel glass att göra bara du har skivade frusna bananer hemma. Alltså är skivade bananer alltid bra att ha i frysen!
Chokladsåsen som också den är snabb och enkel att göra stelnar när man ringlar den över glassen och ger härligt knapriga chokladbitar.
En chokladsås med många olika användningsområden, till exempel är den väldigt god att ringla över bitar av kylskåpskall apelsin eller jordgubbar.

Portioner/antal/mängd:
2-3 portioner
Tillagningstid:
ca 5 + 10 minuter
Kategori:
Dessert och snacks
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
Chokladsås:
- 1 tsk kakao
- 1 nypa havssalt
- 2 tsk flytande kokosolja
- ca 1 tsk lönnsirap (kan uteslutas eller ökas på för mer sötma)
Chokladglass:
- ca 2 dl frusen banan i skivor
- 4 tsk kakao
- 4 msk kokosmjölk (Santa Maria orginal användes i receptet)
- ca 1 krm havssalt
Gör så här:
Lägg upp bananskivorna i en skål.
Rör ihop ingredienserna till chokladsåsen.
Hacka bananskivorna till mindre bitar med en gaffel.
Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt använda gaffeln för att mixa ihop allt. Kan också gå bra att använda en stavmixer om man har tillgång till det men brukar räcka att mixa runt med gaffel då bananskivorna mjuknar snabbt.
Ringla chokladsåsen över den kalla glassen och vänta på att såsen stelnar innan servering.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.