Sötpotatis med rosmarinsdressing
Sötpotatis med rosmarindressing
En god sidorätt att ha till grillat, men även god till den ugnsstekta kycklingen eller varför inte till fisken.
Portioner:
–
Tillagningstid:
45 minuter
Kategori:
Tillbehör
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 st sötpotatis (skalade och skurna i mindre kuber)
- 2 msk olivolja (varav 1 msk till att rosta sötpotatisen i)
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- 1 krossad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala sötpotatisen och skär i små kuber.
Blanda med 1 msk olivolja och häll ut på en plåt med bakplåtspapper på.
In i ugnen i 35 min, eller tills sötpotatisen är mjukare, men inte för mjuk så den blir mos när du tar i den.
Blanda 1 msk olivolja, honung, vitvinsvinäger, rosmarin, vitlök, salt och peppar och blanda väl. Häll sedan över sötpotatisen och blanda väl.
Låt kallna innan du serverar, men den är även god varm.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.