Sötpotatisröra med kanel och pekannötter
Sötpotatisröra med kanel och pekannötter
En kryddig doft av kanel och sött från sötpotatisen sprider sig i köket och signalerar värme. Denna sidorätt är väldigt god till kalkon, men även som en rätt på smörgåsbordet.
Det söta passar fint till något mer salt.
Portioner:
6
Tillagningstid:
45 minuter
Kategori:
Sidorätt
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 2 mellanstora sötpotatisar
- 0.5 dl smält kokosolja
- en nypa salt
- 2 dl hackade pekannötter
- 6 urkärnade dadlar, hackade
- 1 msk lönnsirap
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C.
skala sötpotatisen och skär i små kuber. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i 25-30 minuter. Håll koll så de inte bränns vid.
Smält kokosoljan.
Hacka dadlar och pekannötter.
Blanda allt utom sötpotatis och ca 9.5 dl pekannötter i en skål. Blanda ordentligt.
Ta ut sötpotatisen och blanda ner i skålen med de andra ingredienserna. Blanda ordentligt.
Strö över pekannötter och servera.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.