Ugnsrostad sötpotatissallad

av 28 jul, 2019

Ugnsrostad sötpotatissallad

Potatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt.

Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas enskilt eller tillsammans med gott grillat eller exempelvis några stekta ägg.

Portioner/antal/mängd:

2-4 portioner

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Huvudrätt
Sidorätt
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 sötpotatis i kuber
  • 30 g ruccola
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 0.5 granatäpple
  • 1 avokado i kuber
  • 0.4 rödlök i skivor
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 0.5 dl finhackad persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala sötpotatisen och skär i små kuber. Blanda med 1 msk olivolja och häll ut på en plåt med bakplåtspapper på.
In i ugnen i 25 min, eller tills sötpotatisen är mjukare, men inte för mjuk så den blir mos när du tar i den.
Låt svalna.

Rosta pumpakärnorna snabbt i en torr panna.

Skär avokadon i kuber och skiva rödlöken. Rensa granatäpplet.
Lägg ovan ingredienser plus ruccola i en skål.

Blanda olivolja, citronjuice, salt, peppar och finhackad persilja och häll över. Blanda väl.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.