Varm choklad i kuber

av 22 dec, 2019

Varm choklad i kuber

Denna varma choklad är inte bara god, den är lite kul också!

Passar perfekt till barn som kanske vill “leka” lite och passar som pyssel för stora och små.

Också lite festligt att bjuda ett sällskap på varm choklad i kub som de får smälta själva.

De här kuberna är smaksatta med apelsin eterisk olja, men du kan smaksätta med exempelvis pepparkakskryddor, citron, lakrits, pepparmynta, hallon eller egentligen vad som helst.

För att göra dessa behöver du

  • istärningslåda
  • sugrör i pappa, glasspinnar eller liknande
  • eventuellt pynt till dina chokladkuber

Vi rekommenderar en mörk choklad utan tillsatt socker. Ett bra exempel är chokladen från Raw chokladfabriken exempelvis.

Portioner/antal/mängd:

 12 kuber

Tillagningstid:

20 minuter
+ 1.5 timme i kyl/frys

Kategori:

Dryck
Dessert och snacks
Barnanpassat
Jul
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 100 gram mörk choklad
  • 1 msk honung (kan uteslutas, men den varma chokladen riskerar att bli lite bitter beroende på hur mörk choklad du väljer)
  • 2.5 dl “mjölk” per kub – du kan välja den mjölk som passar dig bäst

Gör så här:

Dela chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med honung och vaniljpulver.

Värm upp på låg värme, rör om tills det smält helt.

Häll upp chokladen i en istärningslåda.

Ställ in i kylen i 20-25 minuter.
Ta ut chokladkuberna och sätt i det som du ska ha som “handtag” och du kan eventuellt pynta dina kuber lite.

In i frysen i ca 2 timmar.

Ta ut dem ur frysen en liten stund innan användning.
Värm upp den “mjölk” som du tycker om och häll upp i glas eller mugg.

Ta en kub per glas/mugg och rör i den heta “mjölken” tills den har smält helt.

Nu har du en härligt god varm choklad!

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.