Citron- och basilikasås

av 29 maj, 2019

Citron- och basilikasås

Visste du att om du tillsätter citron till kokosmjölk eller kokosgrädde så tar du bort en del av kokossmaken!? Perfekt om man vill göra en god sås men slippa en del av kokossmaken.

Den här såsen kan du göra med bara kokosmjölk, men kokosyoghurten ger den mer krämighet.

Den fungerar fint till kött, fisk och fågel.

Portioner/antal/mängd:

2 dl

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl kokosyoghurt
  • 1 msk citronjuice
  • Zest från 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6-10 blad färk basilika (beroende på hur mycket basilikasmak du vill ha)
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

Mät upp kokosyoghurt i en skål.

Pressa i vitlök, citronjuice och riv skal över.

Finhacka basilikabladen och ha i såsen.

Blanda och smaka av med salt och peppar.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.