Kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Kokosyoghurt

Många saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit.

Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten.

Sen kan ni använda kokosyoghurten till bland annat tzatsiki eller andra såser, göra dipp med den eller varför inte en klick i maten eller till maten.

Portioner:

Tillagningstid:

5 minuter + minst 24 timmar

Kategori:

Frukost
Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 500 gram kokosmjölk
  • 3 probiotika kapslar

Ett hett tips är att använda sig av Garants kokosmjölk och Holistics LactoVitalis Pro.
För låghistaminkost så rekommenderas probiotikan Probiota histaminX från Seeking health.

Gör så här:

Blanda kokosmjölken med innehållet i probiotika kapslarna. Man får alltså öppna kapslarna och hälla ut pulvret i kokosmjölken.

Häll kokosen i en glasburk och lägg på ett lock. Skruva inte fast locket, låt det bara ligga uppepå.

Tänd lampan i ugnen och ställ in kokosmjölken. Ugnen kommer att bli tillräckligt varm för att bakterierna ska kunna gro. Men du kan också finna andra varma ställen i köket, som till exempel ovanför kylskåpet eller i fönstret ovanför ett element.

Låt den stå där i minst 24 timmar. Rör om då och då för att blanda allt ordentligt. Har du yogurten på en mindre varm plats kan den behöva stå i upp till 48 timmar innan den är färdig.

När den sen står i kylen tjocknar den mer.

Man kan också blanda i lite vaniljpulver eller andra kryddor man gillar i sin yoghurt.

Servera med lite olika topping som bär, frukt, nötter och frön.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.