Kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Kokosyoghurt

Många saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit.

Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten.

Sen kan ni använda kokosyoghurten till bland annat tzatsiki eller andra såser, göra dipp med den eller varför inte en klick i maten eller till maten.

Portioner:

Tillagningstid:

5 minuter + minst 24 timmar

Kategori:

Frukost
Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 500 gram kokosmjölk
  • 3 probiotika kapslar

Ett hett tips är att använda sig av Garants kokosmjölk och Holistics LactoVitalis Pro.
För låghistaminkost så rekommenderas probiotikan Probiota histaminX från Seeking health.

Gör så här:

Blanda kokosmjölken med innehållet i probiotika kapslarna. Man får alltså öppna kapslarna och hälla ut pulvret i kokosmjölken.

Häll kokosen i en glasburk och lägg på ett lock. Skruva inte fast locket, låt det bara ligga uppepå.

Tänd lampan i ugnen och ställ in kokosmjölken. Ugnen kommer att bli tillräckligt varm för att bakterierna ska kunna gro. Men du kan också finna andra varma ställen i köket, som till exempel ovanför kylskåpet eller i fönstret ovanför ett element.

Låt den stå där i minst 24 timmar. Rör om då och då för att blanda allt ordentligt. Har du yogurten på en mindre varm plats kan den behöva stå i upp till 48 timmar innan den är färdig.

När den sen står i kylen tjocknar den mer.

Man kan också blanda i lite vaniljpulver eller andra kryddor man gillar i sin yoghurt.

Servera med lite olika topping som bär, frukt, nötter och frön.

Flera recept

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.