Kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Kokosyoghurt

Många saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit.

Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten.

Sen kan ni använda kokosyoghurten till bland annat tzatsiki eller andra såser, göra dipp med den eller varför inte en klick i maten eller till maten.

Portioner:

Tillagningstid:

5 minuter + minst 24 timmar

Kategori:

Frukost
Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 500 gram kokosmjölk
  • 3 probiotika kapslar

Ett hett tips är att använda sig av Garants kokosmjölk och Holistics LactoVitalis Pro.
För låghistaminkost så rekommenderas probiotikan Probiota histaminX från Seeking health.

Gör så här:

Blanda kokosmjölken med innehållet i probiotika kapslarna. Man får alltså öppna kapslarna och hälla ut pulvret i kokosmjölken.

Häll kokosen i en glasburk och lägg på ett lock. Skruva inte fast locket, låt det bara ligga uppepå.

Tänd lampan i ugnen och ställ in kokosmjölken. Ugnen kommer att bli tillräckligt varm för att bakterierna ska kunna gro. Men du kan också finna andra varma ställen i köket, som till exempel ovanför kylskåpet eller i fönstret ovanför ett element.

Låt den stå där i minst 24 timmar. Rör om då och då för att blanda allt ordentligt. Har du yogurten på en mindre varm plats kan den behöva stå i upp till 48 timmar innan den är färdig.

När den sen står i kylen tjocknar den mer.

Man kan också blanda i lite vaniljpulver eller andra kryddor man gillar i sin yoghurt.

Servera med lite olika topping som bär, frukt, nötter och frön.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.