Kokosyoghurt

av 10 apr, 2019

Kokosyoghurt

Många saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit.

Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten.

Sen kan ni använda kokosyoghurten till bland annat tzatsiki eller andra såser, göra dipp med den eller varför inte en klick i maten eller till maten.

Portioner:

Tillagningstid:

5 minuter + minst 24 timmar

Kategori:

Frukost
Tillbehör

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 500 gram kokosmjölk
  • 3 probiotika kapslar

Ett hett tips är att använda sig av Garants kokosmjölk och Holistics LactoVitalis Pro.
För låghistaminkost så rekommenderas probiotikan Probiota histaminX från Seeking health.

Gör så här:

Blanda kokosmjölken med innehållet i probiotika kapslarna. Man får alltså öppna kapslarna och hälla ut pulvret i kokosmjölken.

Häll kokosen i en glasburk och lägg på ett lock. Skruva inte fast locket, låt det bara ligga uppepå.

Tänd lampan i ugnen och ställ in kokosmjölken. Ugnen kommer att bli tillräckligt varm för att bakterierna ska kunna gro. Men du kan också finna andra varma ställen i köket, som till exempel ovanför kylskåpet eller i fönstret ovanför ett element.

Låt den stå där i minst 24 timmar. Rör om då och då för att blanda allt ordentligt. Har du yogurten på en mindre varm plats kan den behöva stå i upp till 48 timmar innan den är färdig.

När den sen står i kylen tjocknar den mer.

Man kan också blanda i lite vaniljpulver eller andra kryddor man gillar i sin yoghurt.

Servera med lite olika topping som bär, frukt, nötter och frön.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.