Glöggsenap
Senap hör verkligen julen till.
Här har ni ett härligt recept på en starkare senap. Om du vill ha den lite sötare, lägg bara till mer honung.
Ät tillsammans med julskinka, köttbullar, vörtbröd och annat gott.
Ingredienser:
- 0.5 dl gula senapsfrön
- 0.5 dl bruna senapsfrön
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 dl vatten
- 2 msk honung
- 1 tsk apelsinzest
- 37 g glöggkryddor
Gör så här:
Ha i ca 3 dl vatten och glöggkryddor i en kastrull och koka upp. Dra sedan ner värmen på plattan och låt sjuda i 20 minuter.
Ta bort från plattan och låt stå i minst 30 minuter.
Häll av 1.5 dl vatten genom en sil ner i en matberedare eller hög behållare till en stavmixer.
Ha i de gula och bruna senapsfröna.
Mixa med en beredaren eller stavmixern i 3-5 minuter.
Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, apelsinzest och honung och mixa en stund till.
Häll upp i en eller flera glasburkar och ställ in i kylen i 2-3 dygn innan du serverar den. Gärna längre!
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.