Vörtbröd med russin
Vad vore julen utan ett vörtbröd till julskinkan?
Det här brödet smakar verkligen jul, det är saftigt och passar jättebra med en god, hemgjord senap på.
Brödet har många ingredienser men är ändå ganska enkelt att göra.
Ingredienser:
- 75 g smält ghee
- 5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl mandelsmör
- 6 ägg
- 2 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 tsk havssalt
- 0,5 msk malen kryddnejlika
- 1 msk malen ingefära
- 2 tsk malet pomeransskal
- 2 tsk brödkryddor
- 2 msk dadelsirap
- 1,5 dl russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda torra ingredienser i en skål.
Vispa ihop övriga ingredienser, utom russinen, i en annan skål.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Blanda samman vått och torrt och i med russinen.
Häll smeten i formen och grädda i ca 45 min.
Stäng av ugnen och låt stå ytterligare 5-10 minuter.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.