Äggtoddy

av 6 dec, 2020

Äggtoddy

Äggtoddy har inte direkt en lång tradition i Sverige, i alla fall inte i hela Sverige, det är en dryck som förnkippas med USA. Men i Sverige dricks den både på påsk och jul.

Denna är alkoholfri, men vill man kan man tillsätta lite mörk rom eller whiskey.

Garnera den gärna med apelsin zest, lite kanel och lite riven muskot.

Portioner/antal/mängd:

6 glas

Tillagningstid:

40 min

Kategori:

Dryck
Jul
Nyår
Påsk

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 4 äggulor
  • 0.5 dl lönnsirap
  • 8 dl kokosmjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk färsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Mät upp kokosmjölken i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt alla kryddor.

Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter.

Medan mjölken kokar, vispa äggulorna och lönnsirapen fluffig i en skål.

Ta mjölken från plattan.
Nu ska du temperera äggulorna. Det betyder att du sakta (!) värmer upp äggen utan att de börjar tillagas.

Vispa äggulorna medan du väldigt, väldigt sakta häller i lite mjölk i taget. Låt detta ta sin tid, ha inte bråttom.

När du haft i nästan all mjölk kan du sluta. Hälls sen allt i den kastrullen med resterande mjölk och rör ihop alltsammans.
Låt koka upp och sen sjuda i 8-10 minuter till.

Ställ kastrullen åt sidan att svalna. Hälls sen upp toddyn på en glasflaska eller i en tillbringare och ställ in i kylen.

Man kan avnjuta toddyn kall eller varm.
Den kommer att tjockna i kylen. En del gillar den krämig och lite tjockare, men tycler du den är för tjock kan du blanda i lite mer kokosmjölk innan servering.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.