Baconsallad

av 13 nov, 2019

Baconsallad

Den här salladen är både lite knaprig och krämig och otroligt god!

Passar som både frukost, lunch och middag och är en sallad låg på kolhydrater och hög i fett för den som vill ha en lite mer ketogen sallad.

Portioner/antal/mängd:

1

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost
Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 kruka romansallad
  • 0.5 tomat eller ca 5 körbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 paket bacon (140 gram)
  • 2-3 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad lök
  • Svartpeppar

Gör så här:

Börja med att koka äggen.

Skär baconet i små bitar och stek tills det är krispigt.

Medan äggen kokar och baconet steks, skär salladen i små bitar, skär till tomaten och avokadon och blanda i en skål.

Blanda majonnäs, finhackad lök och svartpeppar och blanda sen i den krispiga baconen.

Häll majonnäs och baconblandningen i salladen och rör runt.

Skala äggen, skär i båtar och lägg på salladen.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.