Bakade ägg i ugn
Bakade ägg i ugn
Detta är en lite roligare frukost som man kan variera med olika kryddor, örter, grönsaker, skinka, bacon etc.
Lätt att ta med sig också om man tillagar den i små glasburkar.
Servera gärna med lite avokado för en extra fet frukost.

Portioner/antal/mängd:
2 portioner
Tillagningstid:
25 minuter
Kategori:
Frukost
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 4 ägg
- Kryddor efter eget behag
- Ghee eller kokosolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra (använd ghee eller kokosolja) 2 ramekins eller mindre glasburkar.
Blanda 2 ägg och äggvita från två ägg med kryddor (och eventuellt örtor, skinka, bacon…) Häll upp i ramekins eller glasburk. Toppa med en äggula per form.
Häll vatten i en ugnsform och ställ dina ramekins eller glasburkar däri så att vattnet täcker 2/3 upp.
In i ugnen i 20 min beroende på hur mycket du vill att ägget ska vara genomkokt. Vid 20 min är äggulan väl genomkokt.
Medan äggen står i ugnen kan du förbereda tillbehör.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.