Blomkålsris med kokos

av 27 apr, 2019

Blomkålsris med kokos

Blomkålsris har blivit såpass populärt att man nu kan köpa det färdigt i påse i de flesta affärerna. Supersmidigt om man har lite tid, men det blir dyrare kilopris än att göra riset själv. Speciellt när blomkål är i säsong och väldigt billigt.

För recept på hur man gör ett enkelt blomkålsris, klicka här.

Portioner:

4

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 300 g blomkålsris (5 dl)
  • 4 msk coconut milk
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk kokosolja

Gör så här:

Smält kokosoljan.

Ha i riset, rör runt och stek i nån minut.

Ha i kokosmjölken och den rivna kokosen, rör om och stek i 3-4 minuter.

Håll upp i en skål, dekorera med lite persilja eller koriander (eller inget).

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.