Brysselkål med bacon och fikon

av 18 dec, 2018

Brysselkål med bacon och fikon

Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader.

Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen.

Lägg till lite goda, torkade tranbär för lite syrlighet om du vill.

Portioner/antal/mängd:

6

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 g brysselkål
  • 140 g bacon
  • 100 gram valnötter
  • 100 gram fikon
  • Salt och svartpeppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Skär baconet i mindre bitar och stek så det blir nästan knaprigt.

Skär ”foten” av brysselkålen och ta bort eventuella blad som ser oätliga ut.
Halvera dem eller skär i ”båtar”.

Stek på brysselkålen i kokosoljan till önskad konsistens.

Hacka valnötterna och skär fikonen i mindre bitar.

När brysselkålen är nästan färdig, i med resten av ingredienserna och blanda runt ordentligt.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.