Chokladkakor med havssalt

av 29 okt, 2019

Chokladkakor med havssalt

En god liten småkaka som passar fint till kaffet eller téet.

Du kan byta ut mandelsmöret mot exempelvis hasselnötssmör för en kaka med nougatsmak.

Portioner/antal/mängd:

10-12 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk salt
  • 6 msk kokosolja (fast olja, om den smält, ställ den i kylen)
  • 0.5 dl kokossocker
  • 1 dl mandelsmör
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg (eller 1 chiaägg = 1 msk chiafrön och 3 msk vatten)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda ägg och mandelsmör ordentligt och tillsätt sen de torra ingredienserna.
Tillsätt kokosoljan och blanda noggrant.

Fukta händerna och gör små bollar av degen som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Ta en sked eller gaffel och blöt den. Tryck sen ner skeden eller gaffeln på kakan så den plattas ut lite grann. Du kan även trycka till kakorna med handflatan för att få de lite plattare.

In i ugnen i 12-14 minuter.

De kommer vara lite mjuka när de kommer ur ugnen, men de fortsätter att tillagas om de får stå kvar på plåten tills de svalnat.

Kan förvaras i en glaslåda i kylskåp i ca en vecka. De kan även frysas ner i ca 1-2 månader.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.