Chokladkakor med havssalt

av 29 okt, 2019

Chokladkakor med havssalt

En god liten småkaka som passar fint till kaffet eller téet.

Du kan byta ut mandelsmöret mot exempelvis hasselnötssmör för en kaka med nougatsmak.

Portioner/antal/mängd:

10-12 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk salt
  • 6 msk kokosolja (fast olja, om den smält, ställ den i kylen)
  • 0.5 dl kokossocker
  • 1 dl mandelsmör
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg (eller 1 chiaägg = 1 msk chiafrön och 3 msk vatten)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda ägg och mandelsmör ordentligt och tillsätt sen de torra ingredienserna.
Tillsätt kokosoljan och blanda noggrant.

Fukta händerna och gör små bollar av degen som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Ta en sked eller gaffel och blöt den. Tryck sen ner skeden eller gaffeln på kakan så den plattas ut lite grann. Du kan även trycka till kakorna med handflatan för att få de lite plattare.

In i ugnen i 12-14 minuter.

De kommer vara lite mjuka när de kommer ur ugnen, men de fortsätter att tillagas om de får stå kvar på plåten tills de svalnat.

Kan förvaras i en glaslåda i kylskåp i ca en vecka. De kan även frysas ner i ca 1-2 månader.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.