Chokladmousse med guldstoft

av 20 dec, 2019

Chokladmousse med guldstoft

En chokladmousse kan man äta närsomhelst på året och det kanske inte känns så spännande.
Men med lite guldstoft blir det genast lite mer lyxigt!

Dessutom kan man smaksätta chokladmoussen med nästan vad som helst, exempelvis lakrits eller hallon eller varför inte pepparkakskryddor till jul med krossade pepparkakor på toppen vid servering, eller lite lingon.

Om du vill ha i någon vätska, exempelvis glögg eller nåt med alkohol, ta då 3.75 dl kokosmjölk och 0.25 dl av annan vätska.

Portioner/antal/mängd:

 4 portioner

Tillagningstid:

30 minuter
+ ca 2 timmar i kylen

Kategori:

Dessert och snacks
Nyår
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Chokladmousse
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 äggulor
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk honung
  • 100 g 70-90% choklad
Guldstoft
  • 25 gram ghee
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk honung
  • 0.5 gram saffran

Gör så här:

Chokladmousse

Häll kokosmjölk, äggulor och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt det hela sjuda i några minuter.

Ha i den mörka chokladen och rör om tills den smält. Låt den svalna.

När chokladmoussen svalnat lite häll upp den i de glas du ska servera i, ställ sen in den i kylen i ca två timmar.

Nu är det perfekt tid att göra guldstoftet.

Guldstoft

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält ghee.
Ha i mandelmjöl, honung och saffran och rör runt ordentligt.

Platta ut på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 5-10 min eller tills det fått lite färg. Var med och titta så det inte bränner vid.

Ta ut ur ugnen och låt det svalna.

Ta ut chokladmoussen ur kylen lite innan du serverar så det inte är så stelt.

Smula över guldstoftet och servera.

Flera recept

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta elle fiskgratäng med lite orientiska smaker. Portioner/antal/mängd:  4 portioner Tillagningstid:  10 minuter Kategori: Tillbehör Etikett:...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.