Citronkakor

av 6 aug, 2019

Citronkakor

Lite småsega, men ändå torra småkakor med en syrlighet från citron.

Perfekta småkakor till en kopp kaffe eller té, även fina till barn och ta med sig ut på picknick eller äta hemma och kanske mysa med ute på altanen/balkongen/gräsmattan eller var som.

Gör en dubbel sats på en gång, för de går åt fort…i alla fall i vårat hushåll (Tine).

Portioner/antal/mängd:

10 småkakor

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Barnanpassat

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 50 gram kokosolja
  • 0.5 dl lönnsirap
  • Zest från 1 citron
  • 2 tsk citronsaft
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 1 krm rå vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser noggrant.
Häll kokosmjöl och bakpulver genom en sil för att undvika klumpar.

Blanda alla andra ingredienser noggrant i en skål.

Häll de torra ingredienserna i de blöta och blanda väl.
Om degen blir för blöt, låt den stå i kylen en stund så borde den bli lite ”torrare”. Är den fortfarande för blöt, ha i lite mer mandelmjöl. Bara nån msk åt gången.

Gör små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna med baksidan av en matsked. Det kan vara lättare om du doppar skeden i vatten innan du plattar till kakorna.

Ställ in i ugnen i 12-14 minuter.
Håll koll på dem så de inte bränns vid.
De får inte jättemycket färg utan ska fortfarande vara ganska gul-vita när de är färdiga. Däremot kan de kanske få lite gyllene färg i botten.

Kakorna kan verka lite för mjuka när de kommer ur ugnen, låt dem svalna på ett galler så blir de torrare.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.