”Far, jag kan inte få upp min kokosnöt”

av | 31 jan, 2020 | Paleo Sverige tipsar

Ett utav de bästa mellanmålen ever. Kokos!

Jag har brukat snacka på de torkade kokosflakesen man kan köpa i affären, men att öppna sin egna koosnöt och äta dess kött slår det med hästlängder.

Pappa köpte alltid en kokosnöt och en ananas till jul, ingen annan tid på året. Vi väntade in i det sista med att äta dem, och att öppna kokosnöten var alltid en stor tillställning. Jag tyckte dessa exotiska frukter var så häftiga!

Så, vi köper nu ibland kokosnötter, men sen var det det här med att öppna den.
Hur gör man det?

  1. I ena änden av kokosnöten finns det som tre ”prickar”. Gör 2-3 små hål i de prickarna och ställ kokosnöten upp-och-ner i ett glas eller liknande för att få ut kokosvattnet. Mums!
  2. När du har fått ut kokosvattnet, håll kokosnöten i handen och använd en hammare eller annat hårt och knacka på kokosnöten i ett ”band” runtom några gånger. Behöver inte knacka så hårt.
  3. Skopa ur det vita köttet, skär i bitar och servera.
  4. För att hålla köttet fräscht längre kan man lägga det i en skål med isvatten.

Vi får ett härligt gott snacks i totalt tre dagar från en kokosnöt.
Perfekt att ha sittandes i kylskåpet och kunna nalla av om suget sätter in.

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer
Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på...

läs mer