Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

av | 20 feb, 2021 | Paleo Sverige tipsar

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på varm mat som passar i en mattermos och kall mat som är enkel att ta med sig i en matlåda. Vi tipsar också om recept på bröd och fyllningar, kex och vad man kan bre på dessa och såklart lite utflyktsfika.

Jag  hoppas att ni ska hitta inspiration bland alla recept till att ta med er naturlig mat lagad från grunden på era utflykter!
/Anne-Lie

 

fylld-stekpannebrod-paleo-recept

Kompletta rätter

Vissa av dessa recept kräver lite förberedelser men vill man lägga lite mer tid på sin utflyktsmat så är detta goda alternativ på kompletta rätter. Eller kanske laga lite extra till middag någon dag för att få rester att ta med på utflykt!

Fyll eller toppa med en röra

Äggrullar med valfri fyllning

Omelettliknande rullar som är helt perfekta att fylla med en god röra, som till exempel skinkröra och räkröra. Också gott att fylla med skinka, majonnäs, sallad eller vad man än behagar.

 

Våfflor

Våfflorna kan varieras i oändlighet beroende på vad du har till. Söta bär eller lite mer matigt med räkor, rödlök och kokosyoghurt. Eller med grönsakerna du tycker om.

Räkröra

En klassisk krämig räkröra som kan användas till så mycket. På våfflor eller plättar, på sötpotatistoast eller att fylla en äggrulle med. Också gott att äta som den är med kokta ägg till.

Pulled pork

Pulled pork kan  användas till mycket. Fyll ett stekpannebröd med salsa och grönsaker. Eller ät som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller grönsaker och någon sås. 

Pulled chicken

En enkel rätt med mycket smak!
Väldigt gott att servera i salladsblad tillsammans med en mango- och koriandersås och en rökig grillsås. Även vitlökssås är gott till.

Stekpannebröd

Ett bröd utan ägg och nötter som fungerar väldigt bra som wrap. Perfekt till tacos eller att fylla med strimlad kyckling och grönsaker. Passar såklart även perfekt till pulled beef och pork!

Varma drycker

Fyll din termos med något gott och värmande

Lite smått & gott

Olika plockmat att ta med sig. Gott att äta enskilt eller att kombinera med olika tillbehör till exempel:

Kalla drycker

Gott att ha med i termos och svalka sig med när det är varmt

0 kommentarer

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer