Formfranska

av 11 apr, 2019

Paleo formfranska

Ibland vill man bara ha en smörgås. Antingen ett nybakat bröd eller varför inte rosta det.

Det här brödet kan du göra massor med. Bland annat är det grunden i en supergod smörgåstårta.

Gör brödet med eller utan brödkryddor.

Portioner:

 –

Tillagningstid:

90 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 125 g ghee
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 ägg
  • 2 msk honung
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt

Brödkryddor

  • 0,5 tsk mortlad Fänkål
  • 0,5 tsk mortlad Anis
  • 0,5 tsk mortlad kummin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonatet.

Smällt ghee och häll i kokosmjölken. Ställ åt sidan.

Blanda vitvinsvinäger med bikarbonat. Ställ åt sidan.

Vispa äggen tills dem blivit fluffiga. Tillsätt ghee med kokosmjölk. Blanda. Tillsätt vitvinsvinägern med bikarbonat och blanda.

Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl tills du har en ganska kladdig deg.
Låt vila i 10-15 minuter.

Smöra en brödform med ghee eller kokosolja och klä den sen med bakplåtspapper.
Häll ner degen i brödformen.

In i ugnen i 60 minuter.

Ta ut och låt svalna innan du försöker ta ur den ur brödformen.

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.