Formfranska

av 11 apr, 2019

Paleo formfranska

Ibland vill man bara ha en smörgås. Antingen ett nybakat bröd eller varför inte rosta det.

Det här brödet kan du göra massor med. Bland annat är det grunden i en supergod smörgåstårta.

Gör brödet med eller utan brödkryddor.

Portioner:

 –

Tillagningstid:

90 minuter

Kategori:

Bröd och kex

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 125 g ghee
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 6 ägg
  • 2 msk honung
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt

Brödkryddor

  • 0,5 tsk mortlad Fänkål
  • 0,5 tsk mortlad Anis
  • 0,5 tsk mortlad kummin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser förutom bikarbonatet.

Smällt ghee och häll i kokosmjölken. Ställ åt sidan.

Blanda vitvinsvinäger med bikarbonat. Ställ åt sidan.

Vispa äggen tills dem blivit fluffiga. Tillsätt ghee med kokosmjölk. Blanda. Tillsätt vitvinsvinägern med bikarbonat och blanda.

Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl tills du har en ganska kladdig deg.
Låt vila i 10-15 minuter.

Smöra en brödform med ghee eller kokosolja och klä den sen med bakplåtspapper.
Häll ner degen i brödformen.

In i ugnen i 60 minuter.

Ta ut och låt svalna innan du försöker ta ur den ur brödformen.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.