Club Sandwich Smörgåstårta

av 10 jun, 2019

Club Sandwich Smörgåstårta

Smörgåstårta måste ju ändå vara en av Sveriges nationalrätter. Och det är klart det ska finnas en paleovariant!

Självklart kan man byta ut innehållet i smörgåstårtan med exempelvis räkröra, tonfiskröra, skinka, grönsaker och vad man än tycker om.
Du kan också ändra dekoreringen till sånt du tycker om.

Brödet som används i receptet är den här formfranskan.

Portioner/antal/mängd:

8-10 bitar

Tillagningstid:

Brödet 90 minuter
Totalt 2-3 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 formfranska
  • 2 dl kokosyoghurt (kan uteslutas och använda bara majonnäs om man vill)
  • 3 dl majonnäs
  • 2 grillade kycklingbröst
  • 280 g bacon
  • 0.5 rödlök
  • 8 st soltorkade tomater
  • Salt och peppar
  • Cocktail tomater till garnering
  • Ruccola till garnering
  • Gräslök till garnering

Gör så här:

Skär formfranskan i avlånga skivor. Eller i vanliga brödskivor om du vill göra separata smörgåstårtebakelser.

Grilla kycklingen om du inte redan gjort det. Låt svalna och skär i små bitar.

Skär baconet i små bitar och stek det knaprig. Lägg på hushållspapper för att rinna av lite och svalna.

Blanda majonnäs och kokosyoghurt i en skål. Salta och peppra efter behag. Ta ur 1/3 av röran och ställ i kylen. Detta ska användas till garneringen av smörgåstårtan.

Blanda i finhackad rödlök, kyckling, finhackade soltorkade tomater och 2/3 av knapriga baconet.
Ställ in i kylen en liten stund.

Varva bröd och röran, börja och sluta med bröd.
Smeta över mixen av majonnäs och kokosyoghurt.
Ha ruccola på tårtan, tomater på toppen och ha över det resterande baconet och klipp över lite gräslök.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.