Club Sandwich Smörgåstårta

av 10 jun, 2019

Club Sandwich Smörgåstårta

Smörgåstårta måste ju ändå vara en av Sveriges nationalrätter. Och det är klart det ska finnas en paleovariant!

Självklart kan man byta ut innehållet i smörgåstårtan med exempelvis räkröra, tonfiskröra, skinka, grönsaker och vad man än tycker om.
Du kan också ändra dekoreringen till sånt du tycker om.

Brödet som används i receptet är den här formfranskan.

Portioner/antal/mängd:

8-10 bitar

Tillagningstid:

Brödet 90 minuter
Totalt 2-3 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 formfranska
  • 2 dl kokosyoghurt (kan uteslutas och använda bara majonnäs om man vill)
  • 3 dl majonnäs
  • 2 grillade kycklingbröst
  • 280 g bacon
  • 0.5 rödlök
  • 8 st soltorkade tomater
  • Salt och peppar
  • Cocktail tomater till garnering
  • Ruccola till garnering
  • Gräslök till garnering

Gör så här:

Skär formfranskan i avlånga skivor. Eller i vanliga brödskivor om du vill göra separata smörgåstårtebakelser.

Grilla kycklingen om du inte redan gjort det. Låt svalna och skär i små bitar.

Skär baconet i små bitar och stek det knaprig. Lägg på hushållspapper för att rinna av lite och svalna.

Blanda majonnäs och kokosyoghurt i en skål. Salta och peppra efter behag. Ta ur 1/3 av röran och ställ i kylen. Detta ska användas till garneringen av smörgåstårtan.

Blanda i finhackad rödlök, kyckling, finhackade soltorkade tomater och 2/3 av knapriga baconet.
Ställ in i kylen en liten stund.

Varva bröd och röran, börja och sluta med bröd.
Smeta över mixen av majonnäs och kokosyoghurt.
Ha ruccola på tårtan, tomater på toppen och ha över det resterande baconet och klipp över lite gräslök.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.