Frysa in ruccola

av | 21apr, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Visste du att det går att frysa in ruccola?
Det blir såklart inte gott att använda den i sallader sen men passar väldigt bra till mycket annat.
Brukar du precis som jag aldrig hinna äta upp alla ruccola i påsen du köpt innan den börjar bli vissen och tråkig?
Jag gillar att använda den färska ruccolan lite som en krydda och brukar inte ta så mycket varje gång vilket leder till att ruccolan inte går åt här hemma.

Men det som är så bra är att det går alldeles utmärkt att frysa in ruccolan och sedan använda som lite extra krydda till varma rätter.
När jag fryser in ruccola och andra råvaror så använder jag mig av fryspåsar gjorda på sockerrör. Känns iallafall som ett litet bättre alternativ än vanlig plast.

Min absoluta favorit att använda den frysta ruccolan till är när jag gör blomkålsris. Det är också väldigt gott att blanda ner i köttfärssåsen eller krydda den nystekta zucchinipastan med. Dessutom väldigt gott att blanda med ägg för en härlig omelett eller äggröra.

Självklart passar det här tipset också bra för dem som odlar mer ruccola än de hinner äta upp. Frys in överskottet och ha tillgång till ruccola året om.

2 Kommentarer

  1. Tord

    Tack för tipset! Vår ruccola är ymnig i år.

    • Anne-Lie Smith

      Härligt med mycket ruccola! Kul att du gillar tipset!

Senaste blogginläggen

Foam rolling – för lymfan

Foam rolling – för lymfan

Jag (Tine) fick diagnosen lipödem samt lymfödem hösten 2016. Det var efter ett besök hos Anders Lönedal i Töreboda. I samband med den diagnosen började jag med en hel del självvård, där andningen var absolut viktigast (läs mer om det här). Även massage på främst rumpa...

läs mer
Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Paleo Sverige tipsar om utflyktsmat

Jag  vill med det här inlägget tipsa om utflyktsmat som är Paleo. Vad man vill ta med sig på sin utflykt beror ju såklart mycket på vilken årstid det är och vad för slags utflykt man ska på men här ska det finnas lite av varje att välja bland. Vi tipsar om recept på...

läs mer