Frysa in ruccola

av | 21apr, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Visste du att det går att frysa in ruccola?
Det blir såklart inte gott att använda den i sallader sen men passar väldigt bra till mycket annat.
Brukar du precis som jag aldrig hinna äta upp alla ruccola i påsen du köpt innan den börjar bli vissen och tråkig?
Jag gillar att använda den färska ruccolan lite som en krydda och brukar inte ta så mycket varje gång vilket leder till att ruccolan inte går åt här hemma.

Men det som är så bra är att det går alldeles utmärkt att frysa in ruccolan och sedan använda som lite extra krydda till varma rätter.
När jag fryser in ruccola och andra råvaror så använder jag mig av fryspåsar gjorda på sockerrör. Känns iallafall som ett litet bättre alternativ än vanlig plast.

Min absoluta favorit att använda den frysta ruccolan till är när jag gör blomkålsris. Det är också väldigt gott att blanda ner i köttfärssåsen eller krydda den nystekta zucchinipastan med. Dessutom väldigt gott att blanda med ägg för en härlig omelett eller äggröra.

Självklart passar det här tipset också bra för dem som odlar mer ruccola än de hinner äta upp. Frys in överskottet och ha tillgång till ruccola året om.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

Det lymfatiska systemet – del 3

Det lymfatiska systemet – del 3

I det lymfatiska systemet – del 1 förklarade vi vad det lymfatiska systemet har för funktion och hur det fungerar. I del 2 tog vi upp vad som händer i kroppen när systemet inte fungerar, vad man kan få för sjukdomar och symptom. Läs gärna de inläggen innan du...

läs mer