Frysa in ruccola

av | 21apr, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Visste du att det går att frysa in ruccola?
Det blir såklart inte gott att använda den i sallader sen men passar väldigt bra till mycket annat.
Brukar du precis som jag aldrig hinna äta upp alla ruccola i påsen du köpt innan den börjar bli vissen och tråkig?
Jag gillar att använda den färska ruccolan lite som en krydda och brukar inte ta så mycket varje gång vilket leder till att ruccolan inte går åt här hemma.

Men det som är så bra är att det går alldeles utmärkt att frysa in ruccolan och sedan använda som lite extra krydda till varma rätter.
När jag fryser in ruccola och andra råvaror så använder jag mig av fryspåsar gjorda på sockerrör. Känns iallafall som ett litet bättre alternativ än vanlig plast.

Min absoluta favorit att använda den frysta ruccolan till är när jag gör blomkålsris. Det är också väldigt gott att blanda ner i köttfärssåsen eller krydda den nystekta zucchinipastan med. Dessutom väldigt gott att blanda med ägg för en härlig omelett eller äggröra.

Självklart passar det här tipset också bra för dem som odlar mer ruccola än de hinner äta upp. Frys in överskottet och ha tillgång till ruccola året om.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

Kvinnor och träning

Kvinnor och träning

De flesta av oss hittar en träningsform vi gillar och bara kör på flera gånger i veckan, vecka ut och vecka in. Ibland känner man sig mer trött och omotiverad men man kör på i alla fall. För träning är ju hälsosamt, eller hur?! Du kanske har läst eller hört att det är...

läs mer
Tips på nyårsmenyer

Tips på nyårsmenyer

Har ni bestämt vad ni ska äta på nyår? Många tycker om att planera långt i förväg och sen finns det ofta en del gäster att ta hänsyn till när det gäller vad de tycker om/inte tycker om, allergier, intoleranser etc. Alla våra recept är fria från spannmål, mejerier och...

läs mer