Glöggsenap

av 9 dec, 2018

Glöggsenap

Senap hör verkligen julen till.

Här har ni ett härligt recept på en starkare senap. Om du vill ha den lite sötare, lägg bara till mer honung.

Ät tillsammans med julskinka, köttbullar, vörtbröd och annat gott.

Portioner/antal/mängd:

ca 2.5 dl

Tillagningstid:

50 minuter +  2-3 dagar i kylen

Kategori:

Tillbehör
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 0.5 dl bruna senapsfrön
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 tsk apelsinzest
  • 37 g glöggkryddor

Gör så här:

Ha 1 ca 3 dl vatten och glöggkryddor i en kastrull och koka upp. Dra sedan ner värmen på plattan och låt sjuda i 20 minuter.

Ta bort från plattan och låt stå i minst 30 minuter.

Häll av 1.5 dl vatten genom en sil ner i en matberedare eller hög behållare till en stavmixer.

Ha i de gula och bruna senapsfröna.

Mixa med en beredaren eller stavmixern i 3-5 minuter.

Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, apelsinzest och honung och mixa en stund till.

Häll upp i en eller flera glasburkar och ställ in i kylen i 2-3 dygn innan du serverar den. Gärna längre!

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.