Grillad spetskål

av 8 maj, 2019

Grillad spetskål

En otroligt god sidorätt att ha till grillat, men även till söndagssteken, köttfärssåsen, köttbullarna eller en bit stekt fisk.

Riktigt gott till det mesta helt enkelt!

Och du kan öven göra den i ugn istället för på grillen.

Portioner/antal/mängd:

4 portioner

Tillagningstid:

15 minuter på grillen
20 minuter i ugnen

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 2 spetskål
  • Olivolja
  • Salt och peppar (uteslut peppar vid AIP och låghistamin)

Gör så här:

Grill

Ta bort de yttersta bladen av kålen och skär den i kvartar. Låt roten vara kvar, den håller ihop kålen.

Pensla kålen med olivolja och ha på salt och peppar.

Du kan också göra en marinad med olika kryddor, exempelvis färsk vitlök och chili och pensla kålen med.

Grilla kålen i 5-10 minuter på varje sida eller tills den fått lite färg.

Ugnen

Sätt ugnen på 225 grader.
Gör precis som ovan och ställ sedan in kålen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Flera recept

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan...

Semlor

Semlor

SemlorJag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad...

Fatballs

Fatballs

FatballsFatballs är som små bollar packade med energi, perfekta att ha med på vandring eller att äta under ett långt träningspass. De blir lite kladdiga på ytan så rulla dem gärna i något , t ex kakao eller kokosflingor. Ofta är basen jordnötsmör i fatballs men här...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.