Ischoklad

av 7 dec, 2019

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  
Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium. 

Jag tycker personligen att den här varianten är godare än recepten med vitt socker. Välj själv hur mycket och vilken sötning du vill ha. Sötningen går också att utesluta helt för den som vill det. Ischokladen går också att smaksätta på olika sätt som t.ex med apelsin eller lakrits. Bara att testa sig fram med olika smaksättningar eller att hålla sig till orginalet. 

Så himla gott att låta en ischoklad smälta i munnen!

Portioner/antal/mängd:

 ca 30 st

Tillagningstid:

ca 20 minuter + nedkylning

Kategori:

Dessert & snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl kallpressad ekologisk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2-3 msk lönnsirap(eller annan önskad sötning)
  • en nypa havssalt (förhöjer smakerna men kan uteslutas)

Smaksättning för apelsinsmak på halv sats:

  • riven zest av 1/2 apelsin
  • ca 2 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Smält kokosoljan på låg värme så den inte blir för varm. 

Blanda oljan väl med resterande ingredienser. 

Häll upp chokladen i formar.

Ställ i kylen så att chokladen stelnar innan servering. 

Förvara i kylen. 

Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.