Ischoklad

av 7 dec, 2019

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  
Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium. 

Jag tycker personligen att den här varianten är godare än recepten med vitt socker. Välj själv hur mycket och vilken sötning du vill ha. Sötningen går också att utesluta helt för den som vill det. Ischokladen går också att smaksätta på olika sätt som t.ex med apelsin eller lakrits. Bara att testa sig fram med olika smaksättningar eller att hålla sig till orginalet. 

Så himla gott att låta en ischoklad smälta i munnen!

Portioner/antal/mängd:

 ca 30 st

Tillagningstid:

ca 20 minuter + nedkylning

Kategori:

Dessert & snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl kallpressad ekologisk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2-3 msk lönnsirap(eller annan önskad sötning)
  • en nypa havssalt (förhöjer smakerna men kan uteslutas)

Smaksättning för apelsinsmak på halv sats:

  • riven zest av 1/2 apelsin
  • ca 2 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Smält kokosoljan på låg värme så den inte blir för varm. 

Blanda oljan väl med resterande ingredienser. 

Häll upp chokladen i formar.

Ställ i kylen så att chokladen stelnar innan servering. 

Förvara i kylen. 

Flera recept

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.