Ischoklad

av 7 dec, 2019

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  
Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium. 

Jag tycker personligen att den här varianten är godare än recepten med vitt socker. Välj själv hur mycket och vilken sötning du vill ha. Sötningen går också att utesluta helt för den som vill det. Ischokladen går också att smaksätta på olika sätt som t.ex med apelsin eller lakrits. Bara att testa sig fram med olika smaksättningar eller att hålla sig till orginalet. 

Så himla gott att låta en ischoklad smälta i munnen!

Portioner/antal/mängd:

 ca 30 st

Tillagningstid:

ca 20 minuter + nedkylning

Kategori:

Dessert & snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl kallpressad ekologisk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2-3 msk lönnsirap(eller annan önskad sötning)
  • en nypa havssalt (förhöjer smakerna men kan uteslutas)

Smaksättning för apelsinsmak på halv sats:

  • riven zest av 1/2 apelsin
  • ca 2 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Smält kokosoljan på låg värme så den inte blir för varm. 

Blanda oljan väl med resterande ingredienser. 

Häll upp chokladen i formar.

Ställ i kylen så att chokladen stelnar innan servering. 

Förvara i kylen. 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.