Ischoklad

av 7 dec, 2019

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  
Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium. 

Jag tycker personligen att den här varianten är godare än recepten med vitt socker. Välj själv hur mycket och vilken sötning du vill ha. Sötningen går också att utesluta helt för den som vill det. Ischokladen går också att smaksätta på olika sätt som t.ex med apelsin eller lakrits. Bara att testa sig fram med olika smaksättningar eller att hålla sig till orginalet. 

Så himla gott att låta en ischoklad smälta i munnen!

Portioner/antal/mängd:

 ca 30 st

Tillagningstid:

ca 20 minuter + nedkylning

Kategori:

Dessert & snacks
Jul

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl kallpressad ekologisk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 2-3 msk lönnsirap(eller annan önskad sötning)
  • en nypa havssalt (förhöjer smakerna men kan uteslutas)

Smaksättning för apelsinsmak på halv sats:

  • riven zest av 1/2 apelsin
  • ca 2 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Smält kokosoljan på låg värme så den inte blir för varm. 

Blanda oljan väl med resterande ingredienser. 

Häll upp chokladen i formar.

Ställ i kylen så att chokladen stelnar innan servering. 

Förvara i kylen. 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.