Jordgubbssaft
Finns det nåt som skriker sommar mer än ett glas jordgubbssaft!?
Den här saften innehåller bara riktiga ingredienser och man känner verkligen jordgubbarna i saften.
Man kan ta honung istället för lönnsriap, men honungen tar över lite i smaken dessvärre.
Ha gärna i lite frysta jordgubbar som kyler ner saften i värmen.
Denna saft går såklart att göra med andra bär också.
Du kan ta både frysta och färska bär.
Portioner/antal/mängd:
ca. 1.5-2 liter färdig saft
Tillagningstid:
30 minuter + 2-3 timmar att kyla ner
Kategori:
Dryck
Ingredienser:
- 500 gram jordgubbar
- Saft från 2 citroner
- 3 msk lönnsirap
- Kallt vatten
Gör så här:
Lägg jordgubbarna i en kastrull och värm upp. När det kokat upp har du i citronsaft och lönnsirap. Koka nån minut till.
Häll allt i en mixer och mixa slätt (går bra med stavmixer).
Ställ jordgubbsmixen att svalna.
Häll mixen i en tillbringare och häll i kallt vatten så du fyller tillbringaren.
Tillsätt isbitar eller frysta jordgubbar och servera.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.