Jordgubbssylt med gelatin
I vanliga fall brukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en ”sylt”. Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med den. Speciellt med jordgubbar som kan bli lite rinnigt.
Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till receptet. Tänk på att det kan bli lösare med frysta bär.
Portioner/antal/mängd:
3-4 dl färdig sylt
Tillagningstid:
60 minuter
Kategori:
Tillbehör
Ingredienser:
- 500 gram jordgubbar
- Saft från en halv citron
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk gelatinpulver
Gör så här:
Lägg jordgubbarna i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt lönnsirap och citronsaft.
Sätt plattan på hög och värm upp. Du kan behöva sänka till medelvärme när det börjar koka ihop sig.
Koka i ca 45 minuter så du får bort lite vätska.
Lägg gelatinpulver i ett glas och blanda med ca 2-3 msk kallt vatten. Häll detta i sylten och rör runt ordentligt.
Ta bort från plattan och låt svalna lite innan du häller det på burk.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.