Jordgubbssylt med gelatin

av 5 jul, 2020

Jordgubbssylt med gelatin

I vanliga fallbrukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en “sylt”. Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med dem. Speciellt med jordubbar som kan bli lite rinnigt.

Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till receptet. Tänk på att det kan bli lösare med frysta bär.

jordgubbssylt-med-gelatin-paleo

Portioner/antal/mängd:

 3-4 dl färdig sylt

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 500 gram jordgubbar
  • Saft från en halv citron
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk gelatinpulver

Gör så här:

Lägg jordgubbarna i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt lönnsirap och citronsaft.

Sätt plattan på hög och värm upp. Du kan behöva sänka till medelvärme när det börjar koka ihop sig.

Koka i ca 45 minuter så du får bort lite vätska.

Lägg geltainpulver i ett glas och blanda med ca 2-3 msk kallet vatten. Häll detta i sylten och rör runt ordentligt.

Ta bort från plattan och låt svalna lite innan du häller det på burk.

Flera recept

Paleo Ballerinakakor

Paleo Ballerinakakor

Paleo BallerinakakorIbland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri. Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga...

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjöl

Smulpaj på jordmandelmjölDet här är en smulpaj som passar för de flesta även vid olika matintoleranser. Ett recept som såklart är utan spannmål, mejerier och vitt socker men också utan nötter, mandel, frön och kokos och även passar för dig som äter enligt det...

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.