Kaffe med smak av pepparmint

av | 15 maj, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Det blir lite extra gott med en droppe pepparmynta i kaffet. Doften som sprider sig i hemmet är gudomlig.

Pepparmint lindrar bland annat symtom på olika matsmältningsbesvär. Det gör så att man får ett bättre galla flöde. Däremot är ju inte kaffe så känt att vara bra vid matsmältningsbesvär så de båda kanske slår ut varandra.

Pepparmint kan också fungera bra vid illamående. Men igen, då kanske man inte dricker kaffe. Om man mår illa.

Det motverkar dålig andedräkt och kan hämma tillväxten av bakterier och svamp.

Det kan också ha en avslappnande funktion rent terapeutiskt. Och bara det är väl egentligen anledning nog att slå sig ner i soffan med en god kopp kaffe med en droppe pepparmynta i.

Däremot ska du vara försiktig med pepparmynta om du har halsbränna och sura uppstötningar då det slappnar av musklerna i matstrupen.

Senaste blogginläggen

Kvinnor och träning

Kvinnor och träning

De flesta av oss hittar en träningsform vi gillar och bara kör på flera gånger i veckan, vecka ut och vecka in. Ibland känner man sig mer trött och omotiverad men man kör på i alla fall. För träning är ju hälsosamt, eller hur?! Du kanske har läst eller hört att det är...

läs mer
Tips på nyårsmenyer

Tips på nyårsmenyer

Har ni bestämt vad ni ska äta på nyår? Många tycker om att planera långt i förväg och sen finns det ofta en del gäster att ta hänsyn till när det gäller vad de tycker om/inte tycker om, allergier, intoleranser etc. Alla våra recept är fria från spannmål, mejerier och...

läs mer