Kalkonbröstfilé med ugnsrostade grönsaker och gräddsås

av 9 sep, 2019

Kalkonbröstfilé med ugnsrostade grönsaker och gräddsås

En relativt snabb middag som passar lika fint till fest som till vardags.

Byt ut de ugnsrostade grönsakerna mot vad du gillar eller har hemma i kylen. Rotfrukter få gå in i ugnen en stund först, sen resten av grönsakerna.

Du kan marinera kalkonen om du vill, det har jag inte gjort i det här receptet för att grönsakerna och såsen smakar såpass mycket.

Recept på gräddig sås med kokosmjölk finner du här.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

60 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Ugnsrostade grönsaker
  • 0.5 sötpotatis
  • 0.5 lök
  • 6-8 körbärstomater
  • 0.5 röd paprika
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Kalkonbröstfilé
  • 400-500 gram kalkonbröstfilé
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Innan du börjar med maten, ta fram kalkonbröstfiléen så att den blir ugnstemperatur.

Ugnsrostade grönsaker

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala sötpotatisen och skär den i klyftor eller stavar.

Lägg den i en ugnsform och ringla över olivolja, salt och peppar.
Blanda ordentligt.

In i ugnen i 15 minuter.

Förbered de andra grönsakerna.
De ska in i ugn tillsammans med kalkonbröstfiléen.

Kalkonbröstfilé

Ta ur kalkonbröstfiléen ur sin förpackning, sköj av den snabbt och torka torrt med papper eller en kökshandduk.

Värm pannan ordentligt och smält kokosolja.

Lägg i kalkonbröstfiléen i panna och stek snabbt på alla sidor.

Lägg filéen i en ugnssäker form (exempelvis tillsammans med sötpotatisen) och släng i resten av grönsakerna också.

Sänk värmen på ugnen till 175 grader och ställ in kalkonen och grönsakerna.

Låt stå i ugnen i 30 minuter eller tills kalkonens innetemperatur är 70 grader.

Medan kalkonen är i ugnen kan du göra gräddsåsen.

Ta ut ur ugnen och låt vila i 5-10 minuter innan du skär upp kalkonbröstfiléen.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.