Kalkonbröstfilé med ugnsrostade grönsaker och gräddsås

av 9 sep, 2019

En relativt snabb middag som passar lika fint till fest som till vardags.

Byt ut de ugnsrostade grönsakerna mot vad du gillar eller har hemma i kylen. Rotfrukter få gå in i ugnen en stund först, sen resten av grönsakerna.

Du kan marinera kalkonen om du vill, det har jag inte gjort i det här receptet för att grönsakerna smakar såpass mycket och Gräddig sås på kokosmjölk lyfter smakerna ytterligare i denna rätt.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

60 minuter

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

Ugnsrostade grönsaker
  • 0.5 sötpotatis
  • 0.5 lök
  • 6-8 körbärstomater
  • 0.5 röd paprika
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Kalkonbröstfilé
  • 400-500 gram kalkonbröstfilé
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Innan du börjar med maten, ta fram kalkonbröstfiléen så att den blir rumstempererad.

Ugnsrostade grönsaker

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala sötpotatisen och skär den i klyftor eller stavar.

Lägg den i en ugnsform och ringla över olivolja, salt och peppar.
Blanda ordentligt.

In i ugnen i 15 minuter.

Förbered de andra grönsakerna.
De ska in i ugn tillsammans med kalkonbröstfiléen.

Kalkonbröstfilé

Ta ur kalkonbröstfiléen ur sin förpackning, skölj av den snabbt och torka torrt med papper eller en kökshandduk.

Värm pannan ordentligt och smält kokosolja.

Lägg i kalkonbröstfiléen i panna och stek snabbt på alla sidor.

Lägg filéen i en ugnssäker form (exempelvis tillsammans med sötpotatisen) och släng i resten av grönsakerna också.

Sänk värmen på ugnen till 175 grader och ställ in kalkonen och grönsakerna.

Låt stå i ugnen i 30 minuter eller tills kalkonens innetemperatur är 70 grader.

Medan kalkonen är i ugnen kan du göra gräddsåsen.

Ta ut ur ugnen och låt vila i 5-10 minuter innan du skär upp kalkonbröstfiléen.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.