Klassisk inlagd gurka med dill

av 29 jun, 2019

Klassisk inlagd gurka med dill

Gott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon.

Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker.

Portioner/antal/mängd:

2 burkar à 225 ml vardera

Tillagningstid:

45 minuter + minst 2 dagar i kylen innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5-6 små gurkor
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk honung (eller mer kokossocker)
  • 1 msk kokossocker (eller mer honung)
  • Lite vitpeppar och svartpeppar
  • En nypa salt
  • Ett dillknippe (eventuellt lite krondill också)

Gör så här:

Häll i vatten, vinäger, kryddor, honung och kokossocker i en kastrull.

Låt vattnet koka upp, dra sen ner värmen på på plattan och låt det småputtra i ca 10 min.

Ta bort kastrullen från plattan och låt lagen svalna.

Skär gurkan i skivor (eller låt den vara som den är om du får tag i riktigt små gurkor) och varva gurka med dill i en glasburk.

Häll lagen över gurkan, inte ända upp till kanten, men det ska täcka gurkan.

Ställ burken i kylen i 2-4 dagar innan du serverar den.

 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.