Klassisk inlagd gurka med dill

av 29 jun, 2019

Klassisk inlagd gurka med dill

Gott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon.

Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker.

Portioner/antal/mängd:

2 burkar à 225 ml vardera

Tillagningstid:

45 minuter + minst 2 dagar i kylen innan servering

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 5-6 små gurkor
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk honung (eller mer kokossocker)
  • 1 msk kokossocker (eller mer honung)
  • Lite vitpeppar och svartpeppar
  • En nypa salt
  • Ett dillknippe (eventuellt lite krondill också)

Gör så här:

Häll i vatten, vinäger, kryddor, honung och kokossocker i en kastrull.

Låt vattnet koka upp, dra sen ner värmen på på plattan och låt det småputtra i ca 10 min.

Ta bort kastrullen från plattan och låt lagen svalna.

Skär gurkan i skivor (eller låt den vara som den är om du får tag i riktigt små gurkor) och varva gurka med dill i en glasburk.

Häll lagen över gurkan, inte ända upp till kanten, men det ska täcka gurkan.

Ställ burken i kylen i 2-4 dagar innan du serverar den.

 

Flera recept

Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.