Köttfärssås med färska örter

av 4 maj, 2019

Köttfärssås med färska örter

En väldigt smakrik köttfärssås med färska örter och vitlök som är snabb att göra. Perfekt middag för vardagskvällarna eller som lunch i dina matlådor. 
Servera med till exempel spaghetti på butternutsquash eller zucchini. 

Den här köttfärssåsen är utan tomat så den passar även för dig som äter enligt AIP och låghistaminkost. Istället ger morot och rödbeta en fin smak och färg till köttfärssåsen. 

Portioner/antal/mängd:

3-4

Tillagningstid:

ca 30 minuter eller längre beroende på önskad koktid

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • Ca 600 gram nötfärs
  • 3 dl riven morot
  • 1/2 dl riven rödbeta
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 dl färsk oregano och/eller basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 -2 vitlöksklyftor
  • Havssalt efter tycke och smak
  • Ghee, kokosolja eller animaliskt fett att steka i 

Gör så här:

Strimla löken och stek den och färsen i fettet i en djup gjutjärnspanna eller gryta

Riv morot och rödbeta på rivjärn och tillsätt till färsröran. 

Häll över kokosmjöken och låt koka ihop. 

Tillsätt örter, salt och pressa i vitlöken. 

Låt koka ett par minuter till innan severing. 

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.