Kycklinggryta med thaibasilika

av 20 jan, 2020

Kycklinggryta med thaibasilika

En krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök.
Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par matskedar ugnsrostad butternutpumpa och låta koka ett tag så tjocknar såsen.

Portioner/antal/mängd:

 ca 3-4 portioner

Tillagningstid:

ca 45 minuter

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • 1 strimlad röd lök
  • 2 dl riven zucchini
  • Kycklingfilé, ca 500 gram
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk thaibasilika
  • 1 lagerblad
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • Havssalt efter tycke och smak
  • 2 äggulor (AIP och Låghistamin: uteslut om ej återintroducerat än) eller 2 msk ugnsrostad butternutpumpa att reda grytan med
  • Kokosolja att steka i

Gör så här:

Stek på rödlök så att den blir mjuk men ingen stekyta.

Blanda i riven zucchini med löken och låt eventuell vätska koka bort.

Skär kycklingen i bitar och stek med lök och zucchini tills kycklingen är genomstekt.

Tillsätt 4 dl kokosmjölk, lagerblad, persilja och thaibasilika.

Låt småkoka cirka 10 -15 minuter och rör om då och då.

Tillsätt pressad vitlök, gurkmeja och smaka av med havssalt.

Ta av grytan från värmen och rör ner två stycken äggulor eller mosad butternutpumpa.

Ställ tillbaka grytan på plattan med svag värme och rör om medans kycklinggrytan tjocknar om du rett med äggulor. 
Koka på medelvärme om du rett med butternutpumpa.

Flera recept

Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisallad

Krämig zucchinisalladEn zucchinisallad som får sin krämighet av aioli, lite syrlighet av kokosyoghurt och smaker av senap, purjolök, gräslök och persilja. Det här är en variant på potatissallad men går såklart att göra det här receptet med kokt kall potatis istället...

Sötpotatisfries

Sötpotatisfries

Sötpotatisfries De är krispiga och goda och passar både som tillbehör till exempelvis till en god hamburgare eller stek, eller goda som de är med lite olika dipp till. smarrigt värre! De olika såserna på bilden är en aioli, en guacamole och en tacosalsa. ...

Sötpotatisnachos

Sötpotatisnachos

SötpotatisnachosVem behöver majschips när det finns sötpotatischips! En riktigt härlig, god och färgstark rätt som passar fint både till fredagsmyset och middagsbjudningen. Om du inte vill göra egna sötpotatis "chips" kan du köpa rotfruktschips i butiken, men de blir...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.