Stekt blomkålsris med morot och vitlök

av 6 maj, 2019

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Att mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak.

Ser du alltid till att ha riven blomkål och morot i frysen så går det här tillbehöret väldigt snabbt att laga till. Perfekt för de dagar när det inte finns så mycket tid över för matlagning. 

Portioner/antal/mängd:

Tillagningstid:

ca 20-30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • Riven blomkål
  • Riven morot
  • En röd lök
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • Ruccola 
  • Havsalt
  • Kokosolja, ghee eller animaliskt fett att steka i 

Gör så här:

Strimla löken och stek mjuk i önskat fett

Tillsätt riven blomkål och morot och stek till önskad konsistens

Pressa ner vitlök, salta och blanda i önskad mängd ruccola. 

Flera recept

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemummaEn enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den...

Dadelkaramell

Dadelkaramell

DadelkaramellDadelkaramell kan användas i olika matlagning som exempelvis i pajer eller i exempelvis kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars. Portioner/antal/mängd: ca 4 dl Tillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och...

Banoffeepaj

Banoffeepaj

Banoffeepaj En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.