Stekt blomkålsris med morot och vitlök

av 6 maj, 2019

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Att mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak.

Ser du alltid till att ha riven blomkål och morot i frysen så går det här tillbehöret väldigt snabbt att laga till. Perfekt för de dagar när det inte finns så mycket tid över för matlagning. 

Portioner/antal/mängd:

Tillagningstid:

ca 20-30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • Riven blomkål
  • Riven morot
  • En röd lök
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • Ruccola 
  • Havsalt
  • Kokosolja, ghee eller animaliskt fett att steka i 

Gör så här:

Strimla löken och stek mjuk i önskat fett

Tillsätt riven blomkål och morot och stek till önskad konsistens

Pressa ner vitlök, salta och blanda i önskad mängd ruccola. 

Flera recept

Korvbröd och hamburgerbröd

Korvbröd och hamburgerbröd

Att ha ett härligt recept på korvbröd är nästan ett måste året runt, men kanske blir det mer påtagligt när vädret vänder och man vill spendera mer tid utomhus på vårkanten. Gå ut i skogen och grilla korv och faktist kunna unna sig ett spannmåls, och mejerifritt...

Semmelpannacotta

Semmelpannacotta

Trenden med semlor i olika tappning har verkligen exploderat! Det finns kanelbullesemlor, chokladbollesemlor, våffelsemlor, semmel-wraps och mycket mer. Här kommer också en variant för er som kanske vill pröva något annat än den traditionella semlan (som vi har recept...

Semlor

Semlor

Jag har provat många varianter på semla som är paleoanpassad men den här är helt klart godast och mest lik den klassiska fast utan gluten och mejeriprodukter. Sötningen består av honung men gillar man inte det så funkar även lönnsirap. Grädden är vispad kokosgrädde...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.