Stekt blomkålsris med morot och vitlök

av 6 maj, 2019

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Att mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak.

Ser du alltid till att ha riven blomkål och morot i frysen så går det här tillbehöret väldigt snabbt att laga till. Perfekt för de dagar när det inte finns så mycket tid över för matlagning. 

Portioner/antal/mängd:

Tillagningstid:

ca 20-30 minuter

Kategori:

Sidorätt

Etikett:

Paleo
AIP
Låghistamin

Ingredienser:

  • Riven blomkål
  • Riven morot
  • En röd lök
  • 1 – 2 vitlöksklyftor
  • Ruccola 
  • Havsalt
  • Kokosolja, ghee eller animaliskt fett att steka i 

Gör så här:

Strimla löken och stek mjuk i önskat fett

Tillsätt riven blomkål och morot och stek till önskad konsistens

Pressa ner vitlök, salta och blanda i önskad mängd ruccola. 

Flera recept

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör

Saffranskulor med kakaosmör Goda saffransbollar fulla med nyttigt fett (och riktigt mättande). Istället för bollar kan du hälla smeten i en form, låta stelna lite och skära i bitar. Du kan även ha kakao eller lakritspulver i dem istället för saffran för en helt annan...

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.