Mangotini

av 1 aug, 2019

Mangotini

Den söta mangon tillsammans med ingefära och äppelcider blir riktigt läskande och god. Sötman bryts lite av både ingefära och lime.

En riktig hit både till påsk, sommarfesten och nyårsfirandet.

Portioner/antal/mängd:

4 drinkar

Tillagningstid:

10 minuter

Kategori:

Dryck

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 100 gram frusen mango
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 4 dl äppelcider eller äppelmust (hitta en utan tillsatt socker)
  • 1 lime
  • Färsk mynta att pynta med

På bilden syns även björksocker som pynt runt kanten på glasen. Björksocker är ej paleo så ni kan bortse från det eller pynta med kokossocker istället.

Gör så här:

Riv ingefäran och lägg i en hög behållare. Tillsätt 2 dl äppelmust/cider, juice från en halv lime och mangon.

Med en stavmixer, mixa alla ingredienser tillsammans.

Häll sedan i resten av äppelmusten/cidern och blanda.

Häll upp i glasen.

Pynta med den andra halvan av limen och mynta.

Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.