Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

av 5 jul, 2020

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Du kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem!

Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och ha mer salt i, kanske även lite svartpeppar för god smak.

Hoppas ni ska tycka om dem!

mjuk-kaka-med-kokos-gradde-och-jordgubbar-paleo

Portioner/antal/mängd:

 8 st

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk rå vaniljpulver
  • 3 msk kokosolja (rumstempererat, ej smält)
  • 1 msk lönnsirap

  • 1 paket Garant kokosmjölk
  • Lite rå vaniljpulver
  • Jordgubbar efter behag

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienserna för kakorna.

Dela upp degen i 8 lika stora delar, rulla små bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna litegrann.

In i ugnen i 15-17 minuter. De ska vara klara i mitten och få lite sprickor på toppen.

Låt de svalna på ett galler.

Vispa kokosmjölken lätt och lägg lite uppepå varje kaka. Dekorera med jordgubbar. Du kan även ta hallon eller andra bär, eller varför inte lägga flera olika sorters bär uppepå.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.