Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

av 5 jul, 2020

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Du kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem!

Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och ha mer salt i, kanske även lite svartpeppar för god smak.

Hoppas ni ska tycka om dem!

mjuk-kaka-med-kokos-gradde-och-jordgubbar-paleo

Portioner/antal/mängd:

 8 st

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 6 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk rå vaniljpulver
  • 3 msk kokosolja (rumstempererat, ej smält)
  • 1 msk lönnsirap

  • 1 paket Garant kokosmjölk
  • Lite rå vaniljpulver
  • Jordgubbar efter behag

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienserna för kakorna.

Dela upp degen i 8 lika stora delar, rulla små bollar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna litegrann.

In i ugnen i 15-17 minuter. De ska vara klara i mitten och få lite sprickor på toppen.

Låt de svalna på ett galler.

Vispa kokosmjölken lätt och lägg lite uppepå varje kaka. Dekorera med jordgubbar. Du kan även ta hallon eller andra bär, eller varför inte lägga flera olika sorters bär uppepå.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.