Mjuka pumpakakor

av 9 okt, 2019

Mjuka pumpakakor

I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Här har ni ett till!

Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man lämna dem i ugnen i några minuter till. 

Portioner/antal/mängd:

12-16 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk havssalt
  • 1 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen ingefära
  • En nypa riven muskotnöt
  • 0.8 dl pumpapuré
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 30 g 70-90% mörk choklad (ska smältas när kakorna svalnat)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Använd en stavmixer eller en visp och blanda ihop pumpapuré och honung.

Blanda samman alla ingredienser till en ”deg”.

Ta en matsked deg och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta en gaffel och blöt med vatten. Pressa ner gaffeln på kakorna så att de plattas ut aningen.

Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter (eller några till minuter om du vill att de ska vara hårdare).

Låt kakorna svalna på plåten lite innan du lägger dem på ett galler för att svalna helt.

Tips!

Ställ en plåt i nederdelen av ugnen för att hindra kakorna från att bränna på undersidan.

Smält den mörka chokladen och ringla över kakorna.

Låt chokladen stelna innan du serverar kakorna.


Flera recept

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

Chokladbollar med smak av apelsinChoklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också...

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar Ett riktigt gott och snabbt alternativ till vanliga pepparkakor när man längtar efter den goda pepparkakssmaken! Pepparkaksbollar går betydligt snabbare att göra, innehåller färre ingredienser och är enklare att göra än...

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är snabbt och enkelt att göra och blir ju så mycket godare än köpta varianter.  Jag (Anne-Lie) har gjort ischokladen i silikonformar som går att använda om och om igen istället för engångsformar av aluminium.  Jag tycker personligen att den här varianten är...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.