Mjuka pumpakakor

av 9 okt, 2019

Mjuka pumpakakor

I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Här har ni ett till!

Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man lämna dem i ugnen i några minuter till. 

Portioner/antal/mängd:

12-16 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk havssalt
  • 1 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen ingefära
  • En nypa riven muskotnöt
  • 0.8 dl pumpapuré
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 30 g 70-90% mörk choklad (ska smältas när kakorna svalnat)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Använd en stavmixer eller en visp och blanda ihop pumpapuré och honung.

Blanda samman alla ingredienser till en ”deg”.

Ta en matsked deg och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta en gaffel och blöt med vatten. Pressa ner gaffeln på kakorna så att de plattas ut aningen.

Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter (eller några till minuter om du vill att de ska vara hårdare).

Låt kakorna svalna på plåten lite innan du lägger dem på ett galler för att svalna helt.

Tips!

Ställ en plåt i nederdelen av ugnen för att hindra kakorna från att bränna på undersidan.

Smält den mörka chokladen och ringla över kakorna.

Låt chokladen stelna innan du serverar kakorna.


Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.