Mjuka pumpakakor

av 9 okt, 2019

Mjuka pumpakakor

I oktober månad svämmar sociala medier över med recept som innehåller pumpa inför bland annat Halloween. Här har ni ett till!

Dessa pumpakakor är lite mjukare än vanliga kakor och påminner lite om pepparkakor. Om man vill ha dem lite hårdare får man lämna dem i ugnen i några minuter till. 

Portioner/antal/mängd:

12-16 kakor

Tillagningstid:

30 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Mellanmål

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2.5 dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk havssalt
  • 1 tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen ingefära
  • En nypa riven muskotnöt
  • 0.8 dl pumpapuré
  • 0.5 dl honung eller lönnsirap
  • 30 g 70-90% mörk choklad (ska smältas när kakorna svalnat)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Använd en stavmixer eller en visp och blanda ihop pumpapuré och honung.

Blanda samman alla ingredienser till en ”deg”.

Ta en matsked deg och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt.
Ta en gaffel och blöt med vatten. Pressa ner gaffeln på kakorna så att de plattas ut aningen.

Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter (eller några till minuter om du vill att de ska vara hårdare).

Låt kakorna svalna på plåten lite innan du lägger dem på ett galler för att svalna helt.

Tips!

Ställ en plåt i nederdelen av ugnen för att hindra kakorna från att bränna på undersidan.

Smält den mörka chokladen och ringla över kakorna.

Låt chokladen stelna innan du serverar kakorna.


Flera recept

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

HasselnötstryffelDessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda...

Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citronEtt gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte ritkigt lika stark i...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.