Mynta- och citrondressing med kokos

av 25 jun, 2019

Mynta- och citrondressing med kokos

En god och frisk dressing eller sås som passar väldigt bra till exempelvis till Marockansk köttgryta, Biff chili och grillat. Även god som dressing till en sallad.

Om du låter den stå i kylen en stund blir den lite hård, men ta ut den innan servering så blir den lite lösare igen.

Portioner/antal/mängd:

 2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 250 ml kokosmjölk
  • 2 msk citronzest
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl finhackad mynta (eller 1 tsk torkad mynta)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar

Gör så här:

Häll kokosmjölken i en skål.

Hacka myntan, riv citronskalet och kläm ur citronsaften.

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.