Biff Chili

av 6 sep, 2019

Biff Chili

Här har ni en underbar chiligryta som passar både till vardags, helg och fest.

Tillsammans med en god, krämig guacamole och kanske lite heta tacochips blir det en god variant på vanlig fredagstacos.

Portioner/antal/mängd:

4

Tillagningstid:

2.5-3 timmar

Kategori:

Huvudrätt

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2-3 msk olivolja
  • 1 kg biff
  • 1 stor lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • en cm bit ingefära (stor som toppen av tummen ungefär)
  • 3 små torkade chilis eller en stor färsk chili
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk smokey paprikapulver
  • 1 msk cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 1 dl benbuljong (helst hemmagjord eller en gjord på rena ingredienser)
  • 800 g passerade tomater (eller två kartonger à 390 gram)

Gör så här:

Skär köttet i bitar.

Skär upp löken, skala vitlöksklyftorna och ingefära biten. Lägg dem tillsammans med chili och lite av den passerade tomaten i en hög behållare och använd en stavmixer för att få en finfördelad massa.

Stek köttet i olivoljan, på ganska hög värme. Ha i alla kryddor när köttet fått en liten yta och låt allt steka runt en liten stund.

Häll i lökmassan från den höga behållaren och rör runt en stund.
Häll i buljong och låt småputtra i några minuter.

Häll i de resterande passerade tomaterna och dra ner värmen lite på platan.
Grytan ska småputtra i 2-2,5 timmar tills köttet blivit så mjukt att det nästan faller sönder. Såsen ska ha blivit riktigt krämig och god.

Ta hellre ett stänkskydd istället för ett lock på grytan så att du inte stänger inne ångorna som ska kokas bort så att det blir en krämig gryta.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.