Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

av 8 dec, 2019

Chokladbollar med smak av apelsin

Choklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också goda till fika och mellanmål året runt.

Portioner/antal/mängd:

 Ca 8 stycken

Tillagningstid:

Ca 15 minuter +tid för nedkylning

Kategori:

Dessert och snacks
Jul
Påsk
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl färska dadlar (går att använda torkade också men blir godast med färska)
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 krm havssalt
  • zest från 1/4 apelsin (eller mer för starkare apelsinsmak)
  • ca 1 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Mixa ihop dadlar till en smet i en matberedare.

Tillsätt pumpakärnor och mixa ihop allt.

Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills allt är väl blandat.

Forma bollar i önskad storlek av smeten och rulla dem sen i kakaopulver.
Om smeten är svår att forma till bollar så kan det bero på att kokosoljan är för varm. Ställ smeten i kylen en stund så att kokosoljan stelnar något och gör sen ett nytt försök.

Förvara i kyl eller frys, och kyl helst ner chokladbollarna innan förtäring. Ta fram dem en stund innan servering så de hinner mjukna lite.

Flera recept

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilika

Kycklinggryta med thaibasilikaEn krämig kycklinggryta med härliga smaker av thaibasilika och vitlök. Servera med tex stekt blomkålsris, zoodles eller ugnsrostade grönsaker och en sallad. Som alternativ till att reda såsen med äggulor så kan man blanda i ett par...

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschips

Varma äppelskivor med rostade kokoschipsVarma äppelskivor med rostade kokoschips är perfekt som en snabb efterrätt eller mellanmål. Nästan lika gott som äppelpaj men betydligt snabbare och enklare att göra. Gott att servera kokosgrädde till som är smaksatt med...

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolök

Fiskgratäng med dill och purjolökFiskgratäng med dill och purjolök är en enkel rätt att laga och passar lika bra till vardag som till fest. Passar alldeles utmärkt till och är som godast ihop med mos på matpumpa. Det är definitivt en av mina (Anne-Lie) favoriträtter...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.