Nötfria chokladbollar med smak av apelsin
Chokladbollar med smak av apelsin
Choklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också goda till fika och mellanmål året runt.

Portioner/antal/mängd:
Ca 8 stycken
Tillagningstid:
Ca 15 minuter +tid för nedkylning
Kategori:
Dessert och snacks
Jul
Påsk
Nyår
Etikett:
Paleo
Ingredienser:
- 1 dl färska dadlar (går att använda torkade också men blir godast med färska)
- 1/2 dl pumpakärnor
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- 1/2 krm havssalt
- zest från 1/4 apelsin (eller mer för starkare apelsinsmak)
- ca 1 tsk nypressad juice av apelsin
Gör så här:
Mixa ihop dadlar till en smet i en matberedare.
Tillsätt pumpakärnor och mixa ihop allt.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills allt är väl blandat.
Forma bollar i önskad storlek av smeten och rulla dem sen i kakaopulver.
Om smeten är svår att forma till bollar så kan det bero på att kokosoljan är för varm. Ställ smeten i kylen en stund så att kokosoljan stelnar något och gör sen ett nytt försök.
Förvara i kyl eller frys, och kyl helst ner chokladbollarna innan förtäring. Ta fram dem en stund innan servering så de hinner mjukna lite.
Flera recept
Klassiska kåldolmar Paleo style
Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...
Köttfärsgryta med butternut squash
Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos
Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.