Nötfria chokladbollar med smak av apelsin

av 8 dec, 2019

Chokladbollar med smak av apelsin

Choklad och apelsin är en helt underbar smakkombination och det kommer fram riktigt bra i dessa chokladbollar med smak av apelsin. Passar lika bra till advent- och julfikat som till påskgodis eller nyårsdessert. De är såklart också goda till fika och mellanmål året runt.

Vill du inte ha smak av apelsin kan du smaksätta med annat eller utesluta smaksättning helt och hållet för en härlig chokladsmak. 

Portioner/antal/mängd:

 Ca 8 stycken

Tillagningstid:

Ca 15 minuter +tid för nedkylning

Kategori:

Dessert och snacks
Jul
Påsk
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 dl färska dadlar (går att använda torkade också men blir godast med färska)
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 krm havssalt
  • zest från 1/4 apelsin (eller mer för starkare apelsinsmak)
  • ca 1 tsk nypressad juice av apelsin

Gör så här:

Mixa ihop dadlar till en smet i en matberedare.

Tillsätt pumpakärnor och mixa ihop allt.

Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills allt är väl blandat.

Forma bollar i önskad storlek av smeten och rulla dem sen i kakaopulver.
Om smeten är svår att forma till bollar så kan det bero på att kokosoljan är för varm. Ställ smeten i kylen en stund så att kokosoljan stelnar något och gör sen ett nytt försök.

Förvara i kyl eller frys, och kyl helst ner chokladbollarna innan förtäring. Ta fram dem en stund innan servering så de hinner mjukna lite.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.