Ny lag till frysta kräftor
Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn.
Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.
Portioner/antal/mängd:
lag för 1 kg kräftor
Tillagningstid:
20 minuter tillagningstid.
2 timmar för att svalna och minst 12 timmar för kräftorna att stå i lagen.
Kategori:
Tillbehör
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 liter vatten
- 2 msk salt
- 1 tsk honung
- 1 dl äppelmust eller äppelcider
- rejält med krondill
Gör så här:
Skala löken och skär den i klyftor.
Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienserna.
Ställ på spisen och koka upp.
Låt koka i ca 5 minuter.
Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna i ett par timmar. Sila sen lagen.
Häll eventuellt av den gamla lagen från de tinade kräftorna (om de ligger i en lag) och häll på den nya lagen. Låt kräftorna ligga i den nya lagen i minst 12 timmar, helst 24 timmar innan servering.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.