Paleo Ballerinakakor

av 2 aug, 2020

Paleo Ballerinakakor

Ibland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri.

Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga Ballerinakakorna, men smakar minst lika gott!

Vanilj, choklad och så den krämiga hasselnöten.
I det här receptet användes hasselnötskräm från Upgrit, men det finns andra alternativ därute.

Portioner/antal/mängd:

 7-8 kakor (med topp och botten)

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 krm rå vaniljpulver
  • 1.5 tsk kakao
  • 3-4 msk hasselnötskräm

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält kokosolja i en kastrull.

Blanda torra ingredienser, förutom kakao, i en liten bunke.

Tillsätt 3 msk kokosolja och lönnsriap och blanda väl.

Dela degen i två. Tillsätt kakao i den ena och om det behövs tilsätter du resten av den smälta kokosoljan. Blanda väl.

Forma bollar av degen och platta sen ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör lika många ljusa kakor som de med kakao.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 min. De kan kännas nästan lite mjuka när du tar ut dem, men de stelnar så snart de svalnar.

Ställ fram hasselnötskrömen om du haft den i kylen.

När kakorna svalnat, bre på hasselnötskräm på en ljus kaka och lägg sen på en med kakao. Gör så med alla kakor.

Hasselnötskrämen kan bli lite för mjuk i rumstemperatur, ställ då in kakorna i kylen tills servering.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.