Paleo Ballerinakakor

av 2 aug, 2020

Paleo Ballerinakakor

Ibland får man sånt där ilsug efter något speciellt och då kan det vara gött att ha ett recept att vända sig till som funkar även om man är både gluten- och mejerifri.

Här är ett recept på Ballerinakakor som inte riktigt ser ut som de riktiga Ballerinakakorna, men smakar minst lika gott!

Vanilj, choklad och så den krämiga hasselnöten.
I det här receptet användes hasselnötskräm från Upgrit, men det finns andra alternativ därute.

Portioner/antal/mängd:

 7-8 kakor (med topp och botten)

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Dessert och snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl cassavamjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk kokosolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 krm rå vaniljpulver
  • 1.5 tsk kakao
  • 3-4 msk hasselnötskräm

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält kokosolja i en kastrull.

Blanda torra ingredienser, förutom kakao, i en liten bunke.

Tillsätt 3 msk kokosolja och lönnsriap och blanda väl.

Dela degen i två. Tillsätt kakao i den ena och om det behövs tilsätter du resten av den smälta kokosoljan. Blanda väl.

Forma bollar av degen och platta sen ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör lika många ljusa kakor som de med kakao.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 min. De kan kännas nästan lite mjuka när du tar ut dem, men de stelnar så snart de svalnar.

Ställ fram hasselnötskrömen om du haft den i kylen.

När kakorna svalnat, bre på hasselnötskräm på en ljus kaka och lägg sen på en med kakao. Gör så med alla kakor.

Hasselnötskrämen kan bli lite för mjuk i rumstemperatur, ställ då in kakorna i kylen tills servering.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.