Paleo Fudge Brownie

av 13 apr, 2019

Paleo Fudge Brownie

En härligt, rik chokladmuffins som blir lite seg inuti, precis som en god brownie.

Lägg till nötter till den om du vill ha lite extra crunch.

Portioner:

12 mindre muffins

Tillagningstid:

45 minuter

Kategori:

Dessert och Snacks

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 0.5 dl kokossocker
  • 2.5 dl mandelsmör
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 0.5 dl 90% hackad mörk choklad
  • kokosfett till muffinsplåten (alternativt använd muffinsformar eller plåt med bakplåtspapper)

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj in en muffinsplåt med kokosolja. Eller smörj en rektangulär form och lägg sen i ett bakplåtspapper.

Vispa ägg och kokossocker tills det blivit lite fluffigt. Det blir lätt kolafärgat när det är färdigt. Ca 3-5 minuter.

Vispa ihop mandelsmör, kokosmjölk, mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och salt i en skål. En elvisp kan vara bra att använda. Du  kan ta samma vispar som du vispade äggen med.

Tillsätt kakaopulver till äggen och blanda in det, vispa inte för hårt. Smält den mörka chokladen och blanda in den i smeten med mandelmjöl. Vik sen in resten av ingredienserna i äggsmeten.

Häll smeten i muffinsplåten eller i en plåt med höga kanter så kan du skära brownies i fyrkanter sedan.
Toppa med lite nötter om du vill.

Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Testa med en tandpetare eller potatissticka. Du ska inte få ut en ren sticka, men heller inte helt kladdig.

De ska vara mjuka och näst intill ofärdiga inuti när de är klara och kan få en lite knäckig topp om mannhar tur (på grund av att vi vispat äggen ordentligt).

De fortsätter att baka när du tagit ut dem ur ugnen.

Låt dem svalna innan du tar dem ur muffinsplåten eller lyfter ur kakan från plåten. Du kan toppa med lite flingsalt.

Servera med kokosgrädde eller varför inte en god vaniljglass.

 

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.