Majonnäs

av 9 apr, 2019

Man kan aldrig gå fel om man har en härligt krämig majonnäs. Speciellt om man smaksätter den på olika sätt eller använder den i olika röror.

Detta är ett grundrecept som används i flera av de andra recepten på sidan.

Portioner:

2.5 dl

Tillagningstid:

5 minuter

Kategori:

Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • Juice från en halv citron (ca 2-3 msk)
  • 2.5 dl olivolja (med mild smak)
  • Salt och peppar

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare.

Sätt stavmixern i botten av behållaren och börja blanda alla ingredienser. Lyft sakta upp stavmixern för att inkorporera alla ingredienser.

Det funkar också att ha i 1.5-2 dl olivolja.

Ingredienserna måste INTE ha samma temperatur.

Flera recept

Värmande tomatsoppa

Värmande tomatsoppa

Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...

Medelhavskryddade hamburgare

Medelhavskryddade hamburgare

Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta med skaldjur

Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta! Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta. Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.